11-10-2019 !!!!!!! Paalgraven

paalgraven3

PAALGRAVEN ingesloten door de A59 en de A50, alleen voor voetgangers bereikbaar, is er klein ingeklemd veld toegankelijk waar de grafvelden van de periode 2000 – 500 voor Christus nog te vinden zijn. De reconstructie laat de laatste gebruiksfase van het grafveld zien. Alle grafmonumenten zijn zichtbaar. Een deskundige gids zal ter plekke uitleg geven, onze natuurgids zal toelichting geven over de ontsluiting van dit terrein en de functie van de verschillende kunstwerken.
Voor meer informatie zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Knooppunt_Paalgraven
(De datum is onder voorbehoud maar wordt ruim van te voren bekend gemaakt via de nieuwsbrief en de website.

Startpunt: Ga vanuit Oss richting Grave. Na  knooppunt Paalgraven bij de eerste rotonde de eerste afslag nemen en daarna rechtsaf gaan. U volgt dan de Oude Rijksweg richting Heesch. Net na de grote bocht linksaf naar parkeerplaats Zevenbergen
Ook met de fiets is het startpunt eenvoudig te bereiken. U gaat vanuit Oss via de Nieuwe Heescheweg naar Heesch. Bij de rotonde na het viaduct gaat u linksaf de Graafsebaan op. Die blijft u volgen tot na de kruising met de op en afrit van de A50. Na het viaduct krijgt u rechts de inrit van parkeerplaats Zevenbergen.