Wandelingen
Stadswandeling

Stadswandelingen
Het Maaslandgilde organiseert stadswandelingen onder leiding van een stadsgids.  In het zomerseizoen zijn dat wandelingen op vaste tijdstippen. Op aanvraag kunnen stadswandelingen op andere tijdstippen gemaakt worden.
Klik hier voor een overzicht en meer informatie.

 

 Samenspraak
samenspraaknieuw
Samenspraak
brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen.

 

 Creatief
stekenh
Creatief
In groepen samen creatief bezig zijn met schilderen, beeldhouwen of breien.

 

 Conversatie
algemeen
Conversatie in een andere taal
Wilt u converseren in een ander taal, dat kan bij het Maasland Gilde. Momenteel zijn er groepen in de talen Duits, Engels, Frans en Spaans. Het is mogelijk u bij zo'n groep aan te sluiten.
Klik hier voor meer infomatie.
 

 

11-10-2019 Paalgraven

paalgraven3

PAALGRAVEN ingesloten door de A59 en de A50, alleen voor voetgangers bereikbaar, is er klein ingeklemd veld toegankelijk waar de grafvelden van de periode 2000 – 500 voor Christus nog te vinden zijn. De reconstructie laat de laatste gebruiksfase van het grafveld zien. Alle grafmonumenten zijn zichtbaar. Een deskundige gids zal ter plekke uitleg geven en onder andere een toelichting geven over de ontsluiting van dit terrein en de functie van de verschillende kunstwerken.
Voor meer informatie zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Knooppunt_Paalgraven

Startpunt: Ga vanuit Oss richting Grave. Na  knooppunt Paalgraven bij de eerste rotonde de eerste afslag nemen en daarna rechtsaf gaan. U volgt dan de Oude Rijksweg richting Heesch. Net na de grote bocht linksaf naar parkeerplaats Zevenbergen
Ook met de fiets is het startpunt eenvoudig te bereiken. U gaat vanuit Oss via de Nieuwe Heescheweg naar Heesch. Bij de rotonde na het viaduct gaat u linksaf de Graafsebaan op. Die blijft u volgen tot na de kruising met de op en afrit van de A50. Na het viaduct krijgt u rechts de inrit van parkeerplaats Zevenbergen.