Wandelingen
Stadswandeling

Stadswandelingen
Het Maaslandgilde organiseert stadswandelingen onder leiding van een stadsgids.  In het zomerseizoen zijn dat wandelingen op vaste tijdstippen. Op aanvraag kunnen stadswandelingen op andere tijdstippen gemaakt worden.
Klik hier voor een overzicht en meer informatie.

 

 Samenspraak
samenspraaknieuw
Samenspraak
brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen.

 

 Creatief
stekenh
Creatief
In groepen samen creatief bezig zijn met schilderen, beeldhouwen of breien.

 

 Conversatie
algemeen
Conversatie in een andere taal
Wilt u converseren in een ander taal, dat kan bij het Maasland Gilde. Momenteel zijn er groepen in de talen Duits, Engels, Frans en Spaans. Het is mogelijk u bij zo'n groep aan te sluiten.
Klik hier voor meer infomatie.
 

 

Conversatie in Duits,Engels, Frans of Spaans

Vlaggen Het Maasland Gilde biedt de mogelijkheid de spraakvaardigheid in een andere taal te oefenen in conversatiegroepen. De conversatie wordt geleid door iemand die de taal van nature spreekt of door iemand die de taal erg goed beheerst.

Meestal gaat het om één tot anderhalf uur per week. Afhankelijk van de wens van de aanbieders en/of aanvragers kan dit in een één op één situatie of met een groepje van een paar aanvragers. Het is de bedoeling dat tijdens de hele zitting bijna uitsluitend de vreemde taal gesproken wordt over zelf gekozen onderwerpen. Het zijn dus geen taallessen maar het is praktisch oefenen van converseren in de gewenste taal. Op deze manier kunt u uw spreekangst overwinnen en leren eenvoudige gesprekken in de vreemde taal te voeren.

Heeft U interesse om mee te doen met een van de conversatiegroepen of om die  te verzorgen, neem dan met ons contact op via ons contactformulier, de e-mail of kom langs tijdens ons spreekuur..