Samenspraak, spreekuur met André en Joke

Plezier in ons vrijwilligerswerk
Ook al heb ik geen fiets met elektrische trapondersteuning fiets ik toch wel eens harder dan 16 km per uur. Maar dan nog lukt het me niet om vóór Joke Pelzer de sleutel te halen bij de dames van de RIGOM om onze kast te kunnen openen in de kamer van het Maaslandgilde. De prijs van meest enthousiaste vrijwilliger van het project “Samenspraak” gaat me telkens aan de neus voorbij en Joke laat me dat weten ook met een vriendelijke grimas en vol energie om van ons spreekuur weer twee leuke en werkzame uren te maken.
Het eerste half uur besteden we meestal aan het verzorgen van de post en andere karweitjes.
Vanaf half drie hebben we regelmatig gesprekken met nieuwe aanbieders en aanvragers van ons project “Samenspraak”. De overige tijd tot vier uur zijn we dikwijls zeer druk bezig met koppelingen maken en alles wat daar omheen geregeld moet worden (ongeveer 30 koppelingen).
Soms hebben we het wat rustiger en praten dan over de aanvragers die we zelf thuis wekelijks spreken. Heel leerzaam dat uitwisselen van ideetjes. Verder besteden we thuis (vooral Joke) ook de nodige tijd aan ons project omdat lang niet met iedereen een afspraak is te maken op dinsdagmiddag tijdens het vaste spreekuur en er ook door de weeks acties ondernomen moeten worden en telefoontjes moeten worden gepleegd.
Maar bovenal hebben we gewoon heel veel plezier in ons vrijwilligerswerk bij het Maaslandgilde.
En Joke, ik ga volgende week heel hard fietsen.
André Dierick
 
André is een hobbyschrijver, informatie over zijn schrijven en fotograferen is te vinden op de website: www.andredierick.nl