7-9-2018 Natuurgebied Gat van de Dam

7september

In het buitengebied van Lithoijen ligt aan de Hertogswetering een onbekend natuurgebiedje dat door het waterschap Aa en Maas is ontwikkeld. Het deed vroeger dienst als stortplaats van bermmaaisel uit de voormalige gemeenten Lith en Oss. Tegenwoordig groeien er diverse planten en zijn er meerdere vlindersoorten maar ook watervogels te zien.

Startpunt: De Palkenhoefstraat is vanuit Oss te bereiken door de Gewandeweg te nemen. Dan op de Gewandeweg even voorbij de Hertogswetering rechtsaf slaan. De haakse bocht naar rechts volgen en vervolgens, vlak voor de haakse bocht naar links, parkeren.
Voor de fietsers, het gebiedje ligt tussen de knooppunten 12 en 5.

19-10-2018 Vogelkijkhut en Kraayenbergse plassen

19oktober2018
Vele jaren is er bij Cuijk gegraven naar zand en grind. Nu zijn de meeste plassen ingericht voor recreatiedoeleinden, maar wij gaan naar een speciaal ingerichte plas voor de natuur. Alles is te bekijken vanaf de vogelkijkhut aan de weg van Gassel naar Geest.

Startpunt: Vanwege veranderingen in de situatie wordt het startpunt later gepubliceerd.

16-11-2018 Schaijkse hei

16nov2018Aan de rand van de Maashorst is er veel variatie. Aangeplante bospercelen, akkers, zandputten en natuurlijk de Schaijkse Hei. Mogelijk zien we daar de Exmoor pony┬┤s.

Startpunt: bij knooppunt Paalgraven richting Grave (N324). Na iets meer dan een kilometer rechtsaf de Palmstraat in. Daarna eerste straat rechts en daar parkeren.