beeldend

Beelden maken in diverse materialen

Wie belangstelling heeft voor beeldend werken in hout, klei, steen of was kan terecht bij de beeldhouwgroep.
Deze groep komt één middag in de week bij elkaar om op een prettige en  gezellige manier beelden te maken naar eigen inzicht. Daarbij worden diverse materialen gebruikt en verschillende technieken uitgeprobeerd. Er is geen leiding van een profesionele kracht. Omdat een aantal leden van de groep al lang met beeldend werken bezig is, is er binnen de groep voldoende ervaring om waar nodig advies te geven.
Er is geen sprake van lessen.
De groep maakt gebruik van atelierruimte van de Muzelinck, de leden van de groep kopen een stempelkaart voor ateliergebruik.
Heeft u ook interesse om op deze manier samen te werken, naam dan contact op me het Gilde. Dat kan via ons contactformulier en ook tijdens ons spreekuur in de bibliotheek op donderdagmorgen van 11 uur - 12 uur.

schiilderen1

Tekenen en Schilderen

Wie belangstelling heeft voor tekenen of schilderen kan terecht bij één van de groepen die, onder begeleiding van een gekwalificeerd vrijwilliger van het Maasland Gilde, wekelijks bij elkaar komen.
Er is geen sprake van teken- of schilderlessen.
De aanbieder faciliteert en geeft praktische wenken. U gaat gewoon uw eigen gang.
Er is nog plaats voor 2 à 3 personen in de groep van onze aanbieder Schilderen


 

Stitch & Bitch

Mensen, die breien leuk vinden, komen bij elkaar zodat ze elkaar kunnen helpen bij probleempjes en ideeën kunnen opdoen.
Maar het gaat vooral om ontspannen breien en lekker kletsen. Iedereen is welkom van jong tot oud.
Iedere eerste woensdagmiddag van de maanden september t/m juni tussen 14.00 en 16.00 uur in de ontmoetingsruimte van de serviceflat Sterrebos te Oss.
Lees het enthousiaste verhaal over onze aanbiedster van Stitch & Bitch
Verder zijn er aanbiedsters bij het Maasland Gilde die u graag willen helpen of adviseren met naaien, verstellen, breien, haken, kantklossen en diverse handwerktechnieken.


 

Muziek en Soundmix

Onze aanbieder muziek gaat regelmatig muziek verzorgen in een verzorgingstehuis.
Aangenomen wordt dat klassieke muziek ook een stimulerende invloed heeft op de werking van hersenen.
Genoeg redenen om te stellen dat een muziekmiddag een heel nuttige activiteit is.

Kalligrafie

Kalligrafie oftewel de schoonschrijfkunst.
Een wenskaart, oorkonde, brief of wat dan ook verfraaien met een prachtig geschreven tekst.


Mandala tekenen

Mandala is een woord uit het Sanskriet en betekent Cirkel. Tekenen en kleuren vanuit je gevoel binnen de veilige ruimte van de cirkel.
Dit is een prachtige manier om je creativiteit te ontwikkelen. Er zijn vele manieren om mandala’s te maken. Zo kun je b.v. met passer en liniaal systematisch een geometrische mandala opzetten of intuïtief geheel uit de hand tekenen.
Door middel van verschillende teken- en kleurtechnieken, concentratie en ontspanningsoefeningen, door te kijken en te voelen leer je niet alleen een mooie mandala te maken maar je krijgt ook op een creatieve manier meer inzicht in jezelf.
De aanbieder geeft praktische wenken om u op weg te helpen met deze speciale vorm van tekenen.
Tijd, plaats en hoe vaak u bij elkaar komt wordt in onderling overleg geregeld.