Wandelingen
Stadswandeling

Stadswandelingen
Het Maaslandgilde organiseert stadswandelingen onder leiding van een stadsgids.  In het zomerseizoen zijn dat wandelingen op vaste tijdstippen. Op aanvraag kunnen stadswandelingen op andere tijdstippen gemaakt worden.
Klik hier voor een overzicht en meer informatie.

 

 Samenspraak
samenspraaknieuw
Samenspraak
brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen.

 

 Creatief
stekenh
Creatief
In groepen samen creatief bezig zijn met schilderen, beeldhouwen of breien.

 

 Conversatie
algemeen
Conversatie in een andere taal
Wilt u converseren in een ander taal, dat kan bij het Maasland Gilde. Momenteel zijn er groepen in de talen Duits, Engels, Frans en Spaans. Het is mogelijk u bij zo'n groep aan te sluiten.
Klik hier voor meer infomatie.
 

 

Meer over virtuele wandelingen

Het Oranje Fonds schonk € 2500,00 aan de Stichting Maasland Gilde Oss e.o.

Deze financiële bijdrage was bedoeld voor de ontwikkeling van virtuele wandelingen door de stadsgidsen van de stichting. Het gaat om virtuele wandelingen voor minder mobiele doelgroepen. Deze wandelingen zijn samengesteld met behulp van historisch foto-en videomateriaal.
Het Oranje Fonds is het grootste, nationaal fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 24 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Virtuele wandeling
Een lang gekoesterde wens van de stadsgidsen gaat dankzij de bijdrage van het Oranje Fonds in vervulling. Er kunnen virtuele wandelingen verzorgd worden voor groepen bewoners van verzorging-of verpleeghuizen, het primair en voortgezet onderwijs individuelen en familiegroepen.

Virtuele wandeling voor dementerenden
Bovendien is er een aangepast programma voor doelgroepen die in diverse fases van dementie verkeren. Bij deze presentatie kunnen beelden uit het verleden door dementerenden vaak goed herkend en daardoor geactiveerd worden.
Wij kunnen ons voorstellen dat u gezien bovengenoemde positieve berichten meer informatie wenst over het Oranje Fonds. Voor meer informatie ga naar: www.oranjefonds.nl/vrienden

Virtuele historische wandeling 
Ook kan er een virtuele historische stadswandeling gemaakt worden. Een groot aantal oude foto's van Oss en omliggende dorpen gescand uit de periode tussen 1945 en 1965. Deze wandeling door de historie is vaak een aaneenschakeling van herkenning en worden momenten weer opnieuw beleefd. De aard van de presentatie kan afgestemd worden op de interesse van de aanwezigen. Zo kan er een wandeling per onderwerp gemaakt worden of per dorp.
Ook bij deze wandeling is een deskundige Gilde gids uw begeleider.
De virtuele wandeling duurt ongeveer 2 uur. Het minimum aantal personen is 10 en de kosten zijn € 45,-.

Neem contact op met het Maasland Gilde Oss.