Wandelingen
Stadswandeling

Stadswandeling
Van mei t/m september wordt op de eerste woensdag van de maand, een stadswandeling onder leiding van een gids gemaakt. Dat kan na afspraak ook op andere tijdstippen.

 

 Samenspraak
samenspraak02
Samenspraak,
brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen.

 

 Conversatie
conversatie
Conversatie
In de conversatiegroepen van het Gilde spreken de deelnemers met elkaar in de "vreemde" taal om die te oefenen.

 

 Overige aktiviteiten
 • kalligrafie
  Kalligrafie

  Zelf schoonschrift leren gebruiken.

 • Muziekluisteren
  Muziek luisteren

  Samen naar muziek luisteren.

 • Schilderen
  Tekenen Schilderen

  Samen tekenen of schilderen.

 • Natuurwandeling
  Natuurwandeling

  Samen natuurwandelen o.l.v. een gids.

 • Stitch & Bitch
  Stitch & Bitch

  Samen breien in een groep.

 • Hobby
  Een hobby

  Samen plezier hebben aan een hobby.


Meer over virtuele wandelingen

Het Oranje Fonds schonk € 2500,00 aan de Stichting Maasland Gilde Oss e.o.

Deze financiële bijdrage was bedoeld voor de ontwikkeling van virtuele wandelingen door de stadsgidsen van de stichting. Het gaat om virtuele wandelingen voor minder mobiele doelgroepen. Deze wandelingen zijn samengesteld met behulp van historisch foto-en videomateriaal.
Het Oranje Fonds is het grootste, nationaal fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 24 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Virtuele wandeling
Een lang gekoesterde wens van de stadsgidsen gaat dankzij de bijdrage van het Oranje Fonds in vervulling. Er kunnen virtuele wandelingen verzorgd worden voor groepen bewoners van verzorging-of verpleeghuizen, het primair en voortgezet onderwijs individuelen en familiegroepen.

Virtuele wandeling voor dementerenden
Bovendien is er een aangepast programma voor doelgroepen die in diverse fases van dementie verkeren. Bij deze presentatie kunnen beelden uit het verleden door dementerenden vaak goed herkend en daardoor geactiveerd worden.
Wij kunnen ons voorstellen dat u gezien bovengenoemde positieve berichten meer informatie wenst over het Oranje Fonds. Voor meer informatie ga naar: www.oranjefonds.nl/vrienden

Virtuele historische wandeling 
Ook kan er een virtuele historische stadswandeling gemaakt worden. Een groot aantal oude foto's van Oss en omliggende dorpen gescand uit de periode tussen 1945 en 1965. Deze wandeling door de historie is vaak een aaneenschakeling van herkenning en worden momenten weer opnieuw beleefd. De aard van de presentatie kan afgestemd worden op de interesse van de aanwezigen. Zo kan er een wandeling per onderwerp gemaakt worden of per dorp.
Ook bij deze wandeling is een deskundige Gilde gids uw begeleider.
De virtuele wandeling duurt ongeveer 2 uur. Het minimum aantal personen is 10 en de kosten zijn € 45,-.

Neem contact op met het Maasland Gilde Oss.