Wandelingen
Stadswandeling

Stadswandelingen
Het Maaslandgilde organiseert stadswandelingen onder leiding van een stadsgids.  In het zomerseizoen zijn dat wandelingen op vaste tijdstippen. Op aanvraag kunnen stadswandelingen op andere tijdstippen gemaakt worden.
Klik hier voor een overzicht en meer informatie.

 

 Samenspraak
samenspraaknieuw
Samenspraak
brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen.

 

 Creatief
stekenh
Creatief
In groepen samen creatief bezig zijn met schilderen, beeldhouwen of breien.

 

 Conversatie
algemeen
Conversatie in een andere taal
Wilt u converseren in een ander taal, dat kan bij het Maasland Gilde. Momenteel zijn er groepen in de talen Duits, Engels, Frans en Spaans. Het is mogelijk u bij zo'n groep aan te sluiten.
Klik hier voor meer infomatie.
 

 

Boek 100 jaar Dr. Hermanslaan

Tijdens de open Monumentendag op 12 september 2020 verschijnt de derde druk van het boek: Dr. Hermanslaan, 100 jaar gewoon een bijzondere straat in Oss.

Burgemeester Buijs-Glaudemans zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Tien jaar geleden werden van dit boek onder redactie van Conny Leijten en Marion Boeckhout 500 stuks verkocht. Omdat er nog steeds vraag naar is, hebben zij het boek ge-updatet en een nieuwe uitgave voorbereid.

Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant zal op 12 september het belang van dit voorbeeld van ‘microgeschiedenis’ toelichten. Daarna interviewt hij schrijfster Conny Leijten over de inhoud en Dirk Jansen over het ontstaan van dit architectonisch project.

Vanwege de corona voorschriften kunnen alleen genodigden de presentatie bijwonen. Voor belangstellenden  is de presentatie via live stream te volgen.

https://youtu.be/83czMOkp9QY

Vanaf zaterdagmiddag 12 september is het boek voor € 15,00 te koop bij boekhandels Derijks en Primera, Stadsarchief, Museum Jan Cunen en het VVV in Oss.