Wandelingen
Stadswandeling

Stadswandelingen
Het Maaslandgilde organiseert stadswandelingen onder leiding van een stadsgids.  In het zomerseizoen zijn dat wandelingen op vaste tijdstippen. Op aanvraag kunnen stadswandelingen op andere tijdstippen gemaakt worden.
Klik hier voor een overzicht en meer informatie.

 

 Samenspraak
samenspraaknieuw
Samenspraak
brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen.

 

 Creatief
stekenh
Creatief
In groepen samen creatief bezig zijn met schilderen, beeldhouwen of breien.

 

 Conversatie
algemeen
Conversatie in een andere taal
Wilt u converseren in een ander taal, dat kan bij het Maasland Gilde. Momenteel zijn er groepen in de talen Duits, Engels, Frans en Spaans. Het is mogelijk u bij zo'n groep aan te sluiten.
Klik hier voor meer infomatie.
 

 

Herperduin 2019 nov

Concept jaarprogramma natuurwandelingen Maaslandgilde Oss 2020 

17 januari
Op zoek naar de grote grazers. Nieuwjaars wandeling in het begrazingsgebied van de Maashorst o.l.v. een natuurgids die tevens een ranger (controleur van de dieren) is.
Start: Palmstraat bij wandelknooppunt 20

13 maart
Veiligheid en natuur: een sterke combinatie. Wandeling door de uiterwaarden van Demen. Deze worden momenteel heringericht, tijdens het winterseizoen liggen de werkzaamheden stil en kunnen wij een kijkje nemen.
Start: op de Maasdijk in Demen bij huisnummer 91 (dat is bij de afrit naar beneden)

24 april
De nieuwe bewoners van de uiterwaarde bij Keent. We kunnen zien hoe de oorspronkelijke oer-Taurus met veel tussenstapjes weer wordt terug gefokt.
Start: bij de brug naar Keent op de dijk bij Overlangel, nabij fietsknooppunt 19

15 mei
Een echte speciale vogelkijkmiddag, dus kijkers mee! We kijken veel maar lopen minder. We gaan naar het poldergebied ten zuiden van Lithoijen en richten ons op weidevogels
Start: via de Gewande Weg de polder ingaan en dan rechtsaf de Weisestraat in, langs/in de berm parkeren. De gids zal iedereen opvangen.

28 augustus
Wandelen tussen de boomkruinen. Een wandeling door de Nulandse stuifzandduinen met hun oude geschiedenis en de verbondenheid met de Maas.
Start: Via de Papendijk Geffen uit gaan, op de rotonde houden we rechts aan en gaan de Groenstraat in (fietsknooppunt 31); rijden Nuland door, op het kruispunt van de Coppendijk en de Elzenstraat verzamelen we.

18 september
Ingeklemd tussen het water. Keent van de andere kant. Dit keer gaan we weer de brug over naar Keent, maar slaan dan linksaf en maken een grote boog om langs de oude geul toch bij de huidige Maas uit te komen en lopen langs het dorp weer terug naar de brug.
Start: bij de brug naar Keent op de dijk nabij Overlangel, nabij fietsknooppunt 19

23 oktober
Bosomvorming na 20 jaar. Wanneer het een nat najaar is zien we zeker paddenstoelen. We lopen door het oudste “omgevormde bos” (ruim 20 jaar geleden) en zien wat de resultaten van de omvorming zijn. We lopen over oude grindlagen die afkomstig zijn uit? Ja waar komt dat toch vandaan?
Start: Slabroekseweg bij wandelknooppunt 19 vlak bij het knooppunt Paalgraven. Vandaar lopen we binnendoor oostwaarts.

 Alle wandelingen beginnen om 14 uur en duren ongeveer twee uur waarbij ongeveer 5 km gelopen wordt.
De planning kan door veel oorzaken beïnvloed worden, waardoor in de loop van het jaar wijzigingen kunnen optreden. We proberen de data in elk geval vast te houden. Raadpleeg in elk geval voor vertrek de website van MaaslandGilde Oss voor actuele informatie.